Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@14:24:48 GMT

مسافران هتل ها ۲۰درصد کاهش یافته است

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۳۲۸۳۲

مسافران هتل ها ۲۰درصد کاهش یافته است

خانه - مسافر به دلیل هزینه کمتر در مقایسه با هتل ها، بیشتر مورد استقبال مسافران و زائران قرار می‌گیرد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران ، مشهد به‌عنوان یکی از مقاصد گردشگری مذهبی و زیارتی همیشه مملو از مسافر و زائر از اقصی نقاط کشور و حتی جهان است. این شهر مقدس به خاطر حرم مطهر رضوی همیشه میزبان گردشگرانی است که برای سیاحت و زیارت می‌آیند و برای چند روز ماندن، هتل‌ها و دیگر مراکز اقامتی را انتخاب می‌کنند، مسأله‌ای که به تازگی در خصوص اسکان زائران در این شهر به چشم می‌آید استقبال اندک آنان از اقامت در هتل‌ها به دلیل افزایش خانه - مسافرها با توجه به قیمت پایین آنها و نبود قانون و مقررات ویژه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تراکم مراکز اقامتی و اسکان زائران و گردشگران در مناطق پیرامونی حرم مطهر امام رضا(ع)هم سبب شکل‌گیری برخی مشکلات کالبدی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی شده است.

کاهش 10 تا 20 درصدی مسافر در هتل ها

«مهدی آجیلیان»، نایب رئیس اتحادیه هتل آپارتمان داران و میهمان پذیران مشهد با بیان اینکه امسال در هتل‌ها شاهد کاهش مسافر بین 10 تا 20 درصد بودیم، افزود: این کاهش، درهتل آپارتمان‌ها نیزمحسوس است. براساس نظرسنجی نهادها و سازمان‌های بی‌طرف نسبت به نوع و نحوه خدمات دهی هتل آپارتمان‌ها به مسافران و زائران، هتل آپارتمان‌ها در مقایسه با سایر واحدهای اقامتی مشهد رتبه اول را داشته‌اند.

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون 315 هتل آپارتمان فعال در مشهد مشغول خدمات دهی به زائران هستند، تصریح کرد: قیمت هتل آپارتمان‌ها کاملاً تحت نظارت اتحادیه و اداره کل میراث فرهنگی مشهد تعیین می‌شود.

نایب رئیس اتحادیه هتل آپارتمان داران و میهمان پذیران مشهد درباره نحوه رسیدگی به تخلفات در واحدهای اقامتی مشهد بویژه واحدهای اقامتی اطراف حرم مطهر رضوی، گفت: مسافران و زائران می‌توانند از طریق شماره تلفن 124 تخلفات تعزیراتی را اطلاع دهند تا نمایندگان ما موارد را رسیدگی کنند.

استقبال از خانه - مسافرها با تبلیغ «زوارکش‌ها»

وی به حضور«راهنمایان زائر» یا به اصطلاح «زوارکش‌ها» در پایانه‌های مسافربری، فرودگاه و راه‌آهن برای تبلیغ اقامت در خانه - مسافرها اشاره کرد و افزود: بیشتر مسافران و زائران از سوی «زوارکش ها» برای اقامت به خانه - مسافرها راهنمایی می‌شــــــــــــــــــــوند. خانه - مسافر به‌دلیل اینکه مالک شخصی دارد وهزینه کمتری هم نسبت به هتل وهتل آپارتمان‌ها و میهمان پذیرها دارد، بیشتر مورد استقبال مسافران و زائران قرار می‌گیرد غافل ازاینکه دراین خانه - مسافرها هیچ نظارتی بر بهداشت، بیمه وامکانات و خدمات دهی صورت نمی‌گیرد.آجیلیان در پاسخ به این سؤال که مالکان خانه - مسافرها چگونه مجوز این کار را می‌گیرند، گفت: مالکان ابتدا برای ساخت واحد مسکونی از شهرداری مجوز ساخت می‌گیرند، ضمن اینکه مالیاتی هم پرداخت نمی‌کنند، بعد از پایان کار هم با اعلام تغییرکاربری، دوباره از شهرداری مجوز می‌گیرند و واحد مسکونی خود را با هزینه کمتر برای اقامت زائران در اختیار آنان قرار می‌دهند. مسافران در این خانه مسافرها اگربا مشکلی مواجه شوند نه بیمه هستند و نه مسئول و نهادی پاسخگوی آنان است.

زوارکش‌ها حق کمیسیون می‌گیرند

نایب رئیس اتحادیه هتل آپارتمان داران و میهمان پذیران مشهد درباره فعالیت «زوارکش ها»، خاطرنشان کرد: راهنمایان زائر یا همان زوارکش‌ها براساس تعداد مسافری که به خانه - مسافرها می‌برند از سوی مالک، حق کمیسیون دریافت می‌کنند. هرچه تعداد زائر بیشتر باشد، حق کمیسیون بیشتری می‌گیرند و این مسأله متأسفانه واقعیت تلخی است که به وضوح دیده می‌شود.

برفعالیت راهنمایان زائر نظارت شود وی درباره اینکه نظارت برفعالیت راهنمایان زائر زیرنظر چه نهادی است، گفت: راهنمایان زائر از سوی بخش خصوصی و با نظارت فرمانداری مشهد فعالیت می‌کنند و به دلیل اینکه بتازگی فعال شده وتحت حمایت دستگاه دولتی هم نیست نظارت چندانی روی آن صورت نمی‌گیرد. این در حالی است که فعالیت راهنمایان زائر باید ازسوی نیروی انتظامی و اداره میراث فرهنگی مورد نظارت و رسیدگی قرار گیرد اما متأسفانه هیچ نهاد و مسئولی پاسخگو نیست.به گفته وی هم‌اکنون تنها 55 درصد ظرفیت هتل آپارتمان‌های مشهد پراست، در حالی که با توجه به افزایش تورم؛ نرخ اقامت در این هتل آپارتمان‌ها بالا نرفته و افزایش نداشته است.

افزایش بی‌رویه خانه - مسافرها

«محمد قانعی»، رئیس اتحادیه هتل داران مشهد و رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی خراسان رضوی هم با تأیید اینکه ورود مسافران به مشهد و اقامت آنان در هتل‌ها کاهش پیدا کرده، یادآور شد: بیشتر مسافران ما عرب زبان‌های حوزه خلیج فارس بودند که اقامتشان در هتل‌های مشهد امسال نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده، متأسفانه افزایش بی‌رویه خانه - مسافرها از دلایل کاهش مسافران در هتل هاست. خانه - مسافرها بدون داشتن مجوز و اتحادیه فعالیت می‌کنند و چون قیمتشان نسبت به هتل کمتر است بیشتر مورد استقبال مسافران و زائران

قرار می‌گیرند.

ارائه مجوز ساخت و ساز به مالکان خانه - مسافرها

نایب رئیس اتحادیه هتل آپارتمان داران و میهمان پذیران مشهد با انتقاد از شهرداری این شهر در مورد ارائه مجوز ساخت و ساز به مالکان خانه - مسافرها گفت: این مالکان باید برای فعالیت از اداره میراث فرهنگی یا اتحادیه مجوز بگیرند اما متأسفانه شهرداری با ارائه مجوز به آنها ابتدا به‌عنوان ملک شخصی و سپس با تغییرکاربری، موجب افزایش خانه - مسافرها در مشهد شده است.

وی با ابراز نگرانی از وضعیت هتل‌های این شهر، تصریح کرد: در حال حاضر 211 هتل فعال در مشهد داریم که هم قیمت مناسب دارند وهم از استانداردهای اقامتی خوبی برخوردارند. با توجه به اینکه این هتل‌ها با تخفیف 50 درصد خدمات می‌دهند اما تعدادی از اتاق‌های آنها خالی از زائر و مسافر است، این در حالی است که در زمان اوج مسافر هستیم و باید هتل‌ها با کمبود اتاق مواجه باشند. درصورت تداوم این روند بزودی شاهد ورشکستگی هتل داران مشهد خواهیم بود. از طرفی هم‌اکنون 200 هتل در مشهد در دست ساخت است که با ادامه کاهش حضور مسافر و استقبال اندک زائران برای اقامت در هتل‌ها معلوم نیست چه بر سر آنها

خواهد آمد.به گفته وی، میانگین سنی هتل‌های مشهد تا 6 سال است در صورتی که سن هتل‌ها در دیگر شهرها در حد 30 سال است. طی سال 95 و 4 ماه امسال 15 درصد(معادل 20 هتل) افزایش تعداد هتل داشتیم. ساخت هتل هم حداقل 5 سال زمان می‌برد، این در حالی است که میراث فرهنگی باید با توجه به کاهش یا افزایش مسافر مجوز ساخت هتل را بدهد.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۳۲۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرماندار: طرح تأمین پارکینگ اطراف حرم مطهر رضوی را تحویل دولت داده‌ایم 

به گزارش قدس خراسان، سال‌هاست موضوع کمبود پارکینگ در اطراف حرم مطهر رضوی به معضلی برای زائران و مجاوران تبدیل شده است؛ موضوعی که البته مسئولان هم با آن بیگانه نبودند و علاوه بر اینکه در ایام پیک مسافر سعی در برطرف کردن موقتی آن داشتند، در سایر اوقات نیز بر ضرورت رفع آن تأکید کردند اما مشکل همچنان باقی است.

تأکید دوباره تولیت آستان قدس رضوی بر تأمین پارکینگ در اطراف حرم مطهر 

تولیت آستان قدس رضوی در دیدار اخیر با اعضای شورای شهر درخصوص توجه ویژه شورای شهر مشهد برای تحقق دستور رئیس‌جمهور در حل مشکل پارکینگ اطراف حرم مطهر برای خدمت‌رسانی هرچه شایسته‌تر به زائران و مجاوران تأکید کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مروی با اشاره به میزان گسترده سفرهای زائران با خودرو شخصی به مشهد مقدس، ادامه داد: رئیس جمهور درخصوص رفع مشکل پارکینگ اطراف حرم مطهر دستورات لازم را به معاون اول و معاون اجرایی داده‌اند و بخش‌های مختلف دولت نیز آمادگی لازم را برای همکاری دارند و این نگاه در دولت، مستلزم پیگیری ویژه شورای شهر مشهد و مدیران شهری برای تحقق دستورات رئیس‌جمهور در حل مشکل پارکینگ زائران است.

کاربری زیرگذر حرم مطهر پارکینگ نیست 

البته دغدغه تولیت آستان قدس رضوی برای رفع مشکل پارکینگ در اطراف حرم مطهر رضوی مسبوق به سابقه است، به طوری که وی در سال۱۴۰۰ هم در این خصوص گفته بود: موضوع تأمین پارکینگ یکی از درخواست‌های مکرر و از دغدغه‌های زائران است، بنابراین مسئولان شهری و استانی برای رفع این کمبود در اطراف حرم مطهر باید تدبیری بیندیشند. موضوع پارکینگ در اطراف حرم مطهر اکنون به یک معضل تبدیل شده و مشکلات زیادی برای زائران ایجاد کرده است، به طوری که مردم نسبت به نبود محل پارک خودرو در حریم حرم مطهر گلایه دارند. تأمین پارکینگ همگانی و ساخت شبکه معابر عمومی وظیفه مدیریت شهری و دستگاه‌های متولی در استان خراسان رضوی است، اما آستان قدس سال‌هاست برای رفع مشکلات زائران و مردم، زیرگذر حرم را به‌ طور موقت به این منظور اختصاص داده است، درحالی‌که در طراحی ابتدایی و ساخت زیرگذر حرم، کاربری عبادی و رواق مدنظر بوده است. از سالیان گذشته مشکل پارکینگ اطراف حرم مطهر نیز هرسال پررنگ‌تر شده است، به طوری که امروز دیگر پارکینگ‌های زیرگذر حرم مطهر پاسخگوی جمعیت زائران نیستند و دستگاه‌های شهری و استانی متولی این بخش نیز طی سال‌های اخیر نسبت به این موضوع غفلت‌ کرده‌اند و برای حل این مشکل مردم اقدام قابل‌توجهی انجام نداده‌اند. ساخت پارکینگ در ابتدای چهار خیابان اصلی منتهی به حرم مطهر از راهکارهای رفع این مشکل است تا زائران خودروهای شخصی خود را آنجا پارک کرده و ادامه مسیر را با سرویس‌ها و وسایل حمل‌ونقل رایگانی که مخصوص آنان تعبیه ‌شده است، طی کنند.

مروی با تأکید بر اینکه کمبود پارکینگ در مشهد به‌ویژه در ایام عید نوروز و مناسبت‌های مذهبی یکی از معضلات مهم زائران است، گفت: براساس آمار بیش از ۸۰درصد زائران با خودرو شخصی به مشهد مشرف می‌شوند، بنابراین تأمین پارکینگ یکی از اولویت‌هاست. مسئولان باید به موانع پیش روی زیارت زائران رسیدگی کنند، چراکه نبود جای پارک خودرو سبب ایجاد و تشدید ترافیک در اطراف حرم مطهر می‌شود.

در اطراف حرم مطهر رضوی به چند جای پارک خودرو نیاز است؟ 

مرداد سال گذشته بود که شهردار مشهد ایجاد پارکینگ‌های طبقاتی در سطح شهر مشهد به‌خصوص در محدوده پیرامونی حرم مطهر را یکی از رویکردهای اصلی شهرداری برشمرد.

محمدرضا قلندرشریف درباره برآورد پارکینگ مورد نیاز مشهد در محدوده حرم مطهر رضوی بیان کرد: برآورد ما برای تعداد پارکینگ مورد نیاز در محدوده پیرامونی حرم حداقل ۳۰ هزار واحد پارکینگ طبقاتی است که البته در پروژه‌های مختلف باید عملیاتی شود. هم‌اکنون بیش از ۳ هزار واحد پارکینگ داریم که در اختیار شهروندان قرار گرفته است. 

او تصریح کرد: ابعاد اجرایی تأمین پارکینگ در مشهد متنوع و گسترده است. در حال برنامه‌ریزی همه‌جانبه هستیم و از همین جهت پروژه‌ای نیست که در عرض یک سال تمام شود و دست‌کم سه تا چهار سال عملیات اجرایی آن ادامه خواهد داشت. به عبارتی در حال برنامه‌ریزی هستیم تا به ظرفیت ۳۰هزار واحد پارکینگ در اطراف حرم مطهر برسیم.

شهردار مشهد تأکید کرد: در عین حال در اطراف حرم مطهر پارک سوارهای‌مختلفی داریم تا افرادی که نیازی ندارند با وسیله شخصی خود وارد محدوده حرم مطهر شوند با پارک خودرو در پارک‌سوارها و استفاده از وسایل نقلیه عمومی همچون ون‌ها برای ایاب‌وذهاب و زیارت در منطقه پیرامونی حرم مطهر تردد کنند. در تلاشیم هر دو موضوع را همزمان به نتیجه برسانیم تا در جهت خدمت به شهروندان عزیز گام برداشته شود.

بررسی ظرفیت ۲۰ پارکینگ عمومی غیرحاشیه‌ای شهرداری مشهد در اطراف حرم مطهر رضوی نشان می‌دهد، ظرفیت موجود همچنان ۳هزار جای پارک است.


عضو شورای شهر: در حال تهیه طرح هستیم

موضوع را از رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای شهر مشهد پیگیری کردیم.

مجید نژادحسین در این باره گفت: با توجه به ارتباطی که تولیت آستان قدس رضوی با رئیس‌جمهور دارد موضوع کمبود پارکینگ‌های اطراف حرم مطهر رضوی را پیگیری کرده است و خواست برای تأمین پارکینگ در آن منطقه طرحی تهیه تا امکان تأمین پارکینگ فراهم شود. از شهرداری و مجموعه شورای شهر هم خواسته شد روی این موضوع تمرکز کنند و طرحی تهیه شود.

وی افزود: این موضوع در دستور کار شورا قرار گرفت و همکاران ما در مدیریت شهری در حال بررسی و ظرفیت‌شناسی هستند تا ببینیم چه مکان‌هایی برای تأمین پارکینگ مناسب است. قرار است در نخستین جلسه کمیسیون عمران همکاران حوزه معاونت عمران و حمل‌ونقل طرح پیشنهادی خود را ارائه دهند.

رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای شهر مشهد بیان کرد: یک‌سری زمین‌ها مثل زمین راه‌آهن، گمرک، شرکت برق و... شناسایی شده که دولت در بحث تملک باید ورود کند تا شهرداری و آستان قدس رضوی بتوانند کار ایجاد پارکینگ‌ها را به صورت مشترک به انجام برسانند.

با توجه به دستور رئیس‌جمهور برای تأمین پارکینگ در اطراف حرم مطهر رضوی، موضوع را از عالی‌ترین نماینده دولت در شهرستان مشهد پیگیری کردیم.

فرماندار: طرح تأمین پارکینگ را تحویل دولت داده‌ایم 

فرماندار مشهد در این باره گفت: ما باید جانمایی‌ها و برآورد مالی تملک‌ها را انجام می‌دادیم و طرح را به دولت ارائه داده‌ایم و هر زمان که تأمین بودجه انجام شود، اجرایی خواهد شد.

محسن داوری در پاسخ به این پرسش خبرنگار ما که در این طرح درمجموع چند جای پارک خودرو پیش‌بینی شده است، اظهار کرد: این طرح فازبندی و اولویت‌گذاری شده است و گام‌به‌گام پیش خواهد رفت.

خبرنگار: معصــومه مـؤمنیــان

معصومه مؤمنیان

دیگر خبرها

  • فرماندار: طرح تأمین پارکینگ اطراف حرم مطهر رضوی را تحویل دولت داده‌ایم 
  • سهم سوغات، ۲۵درصد هزینه‌های زائران
  • اعزام زائران به سفر حج از بوشهر ۴ و ۵ خرداد
  • اعزام زائران خانه خدا پس از «۹ سال انتظار»
  • سهمیه ارز مسافران حج چقدر شد؟
  • با یک کلیک به هر جا که می خواهید سفر کنید
  • با یک میلیارد تومان در کجای تهران می‌توان خانه خرید؟/ جدول قیمت
  • رد پای رشد قیمت اجاره خانه در پرند/ انتظارات تورمی قیمت مسکن در شهرهای حاشیه تهران را افزایش داد
  • سهمیه ارز مسافران حج اعلام شد
  • سهمیه ارز مسافران حج مشخص شد